Wat is het verschil tussen virgin, remy en synthetisch haar?

Virgin hair is een aanduiding voor de hoogste kwaliteit menselijk haar (human hair) die er is. Dat betekent: haar van één donor, onbewerkt, ongebleekt, met alle haarschubben intact en in de groeirichting.
Remy is menselijk haar waarvan de haarschubben intact zijn en in de groeirichting liggen. Dit voorkomt klitten en zorgt dat het haar langer goed blijft. Remy haar is behandeld omdat het van verschillende donoren afkomstig is.
Synthetisch haar bestaat uit menselijk haar gemengd met kunsthaar. Het is een goedkoper dan human hair, maar ziet er (uiteraard) ook iets minder natuurlijk uit.

Hoe moet ik weave haar verzorgen?

Human hair: Als je je weave hebt gekocht is het belangrijk dat voordat je het haar gebruikt, het wast met shampoo, en dan uitspoelt met een conditioner. Met de conditioner houdt je je weave goed en zacht. Als je gaat slapen, kun je een vlecht maken in de weave, dit voorkomt klitten.
Dagelijks gebruik: Voor het dagelijks gebruik heeft je weave niet zoveel verzorging nodig. Zorg dat je niet te veel olie of stylingproducten in je haar spuit. Hierdoor kan het haar er glanzend uit zien, of aan elkaar gaan plakken. Daarnaast haal je ook alle volume uit het haar.
Eigen haar: Het is erg belangrijk dat je onder je weave of pruik je eigen haar goed verzorgt. Naast je haren regelmatig wassen, raden wij ook aan om verzorgende en stimulerende producten te gebruiken voor de groei van je haar. Wij bieden een natuurlijke shea butter aan (250 ml). Deze sheabuttermix beschermt je haar tegen uitdroging en bevordert de haar groei. De shea butter is op natuur basis en wordt naast een conditioner gebruikt.
Daarnaast is verzorging van de hoofdhuid belangrijk. Hiervoor hebben wij een speciale zelfgemaakte olie (100 ml). De natuurlijke grondstoffen in de hoofdhuidolie houden de hoofdhuid gezond.

Hoe lang blijft weave haar goed?

Hoe lang het haar meegaat is uiteraard sterk afhankelijk van hoe vaak het gebruikt wordt en hoe goed het onderhouden wordt. Als uitgangspunt nemen we intensief gebruik (5-7 dagen per week). Virgin haar kan met goede verzorging (zie hierboven) wel 1 tot 2 jaar gebruikt worden. Remy haar gaat bij intensief gebruik wat minder lang mee, naar schatting 8-12 maanden. Verven en andere behandelingen kunnen de levensduur van het haar verkorten. Synthetisch haar gaat bij intensief gebruik 6-12 maanden mee.

Wat zijn belangrijke verschillen tussen indiaas, maleisisch en braziliaans haar?

Allereerst is het verschil tussen deze haarsoorten vooral een kwestie van persoonlijke voorkeur, en niet zozeer van kwaliteit. Virgin hair is sowieso goed, ongeacht of het braziliaans, indiaas of maleisisch is. Braziliaans haar is het bekendst van deze drie. Braziliaans haar is als de brazilianen: vol leven en beweging. Het haar is licht en toch stevig, en ziet er prachtig uit. Indiaas haar is wat dikker, en valt meteen op omdat het superzacht is. Het is makkelijker te krullen en te stijlen.Maleisisch haar is het dikste van de drie, en dat voel je als je het in je handen hebt. Je hebt snel een volle bos haar, dat zich ook nog eens makkelijk laat krullen of stijlen.

Lengtekaart

Lengtekaart weave